Olemme Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen sopimuspalokunta eli toimimme vapaaehtoisesti ja suoritamme Hätäkeskuksen meille antamia tehtäviä lähinnä kyläyhteisömme alueella.

Sopimuksemme kattaa sekä Palokuntasopimuksen että Ensivastesopimuksen.

Tehtävät

Nimistä vapaa-/sopimuspalokunta voisi päätellä, että sammutamme tulipaloja. Niin teemmekin, jos se on meille annettu tehtävä. Meillä on onneksi harvoin rakennuspaloja. Lähinnä keväisin ja kesäisin sammutamme maastopaloja tai tuemme maastopalojen sammuttamista säiliöyksiköllämme.

Noin kolmannes tehtävistämme on ensivastetehtäviä. Ensivastetehtävät koostuvat lähinnä tapaturmista, sairaiskohtauksista tai muutoin henkilön terveyteen liittyvistä hätätilanteista.

Muita tehtäviämme ovat mm. tieliikenneonnettomuudet sekä vahingontorjuntatehtävät (esim. puiden vaurioituminen ja niistä aiheutuva vaara).

Harjoitukset

Vikkoharjoituksiemme pääasiallinen tarkoitus on ylläpitää valmiuttamme saamiemme tehtävien suorittamiseksi.

Tehtävillä kohdattavat tilanteet yllättävät usein ja siksi ”rutiinisuorituksen” on tultava ns. selkärangasta, jotta mahdolliset häiriötekijät eivät vaaranna suorituskykyä tai surituksen laatua itse tehtävällä. Samalla kun harjoittelemme parannamme myös omaa turvallisuuttamme tehtävillä.

Harjoittelemme kerran viikossa, torstaisin klo 19-21, mutta jokaisella on mahdollisuus myös henkilökohtaiseen harjoitteluun tai harjoitteluun pienemmissä ryhmissä.

Huolto

Vaikka käyttämämme kalusto onkin pääsääntöisesti Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen omistamaa ja huoltamaa, niin kyllä meillä huoltotehtäviä riittää aina silloin tällöin. Jollei olla ajoneuvojen tai muiden laitteiden kanssa tekemisissä niin asemarakennus kaipaa jotain pientä fiksaamista tai muutosta.

Myöskin miehistön huolto on tärkeää. Sauna ja palju asemalla, risteily Suomenlahdella, illallinen ravintolassa tai mökkireissu lomakeskukseen – ainakin näillä keinoin on akkuja ladattu ja tiimihenkeä rakennettu.