Yhteisö

Koko yhteisömme ytimessä ovat Palokuntalaiset. Ne ihmiset, jotka säännöllisesti osallistuvat toimintaamme tavalla tai toisella. Meillä on aktiiveja, jotka toimivat hälytyksillä ja suorittavat valistustoimintaa. On nuorison ohjaajia sekä henkilöitä jotka toimillaan hankkivat resursseja ja näin ollen mahdollistavat aktiivisen ja laadukkaan toiminnan palokunnassamme.

Lajeennetun yhteisömme muodostaa Kylmälän kylä, joka on myös pääasiallinen toiminta-alueemme. Kylän pienuudesta huolimatta ei naapureihin välttämättä törmää edes viikottain. Pyrimmekin järjestämään koko kylän tapahtumia, joista perinteikkäimmät ovat keskiviikon Bingo sekä Grill Fest. Uudempia tapahtumia ovat palokunnan syntymäpäivät ja keskiviikon lentopallo. Uusia suunnitellaan, joten ideoita otetaan vastaan.

Alueellinen ja valtakunnallinen yhteisömme muodostuu pelastusalan toimijoista. Tärkeimpiä ovat sopimuskumppanimme Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitos sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS. Muita kumppaneitamme ovat mm. Suomen sopimuspalokuntien liitto, Uudenmaan pelastusliitto sekä Suomen pelastusalojen keskusjärjestö alueen muita sopimuspalokuntia unohtamatta..

Valistus

Turvallisuusvalistus on yksi tärkeä osa sopimuspalonkuntien tehtäviä. Valistuksella saavutettavat kansalaistaidot sekä tietämys auttaa meitä välttämään tilanteita, joista pelastusyksikön avulla selvitään. Vanha sanonta kuuluukin, että ”Vahinko ei tule kello kaulassa.”. 

Kaikki ihmisen terveyttä uhkaavat tilanteet eivät ole huolimattomuutta tai edes vahinkoja. On paljon ennalta arvaamattomia tilanteita ja sairastumisia, joita ei mitenkään voida ennalta arvata tai ehkäistä. Silti jokainen ajatus mahdollisesta vaaratekijästä/-tilanteesta on ensimmäinen askel pelastautumisesta, pelastumisesta tai auttamisesta.

Junioriosasto

Junioriosastolla opetellaan tärkeitä pelastus- ja ensiaputaitoja aivan kuten hälytysosastonkin harjoituksissa sekä pidetään hauskaa. Osaston kautta kanavoimme turvallisuusosaamista ja -tietoutta kaikkien junnujemme koteihin. Varmasti tietous leviää myös perhepiiriä laajemallekin mummien ja kummien välityksellä.
Mukaan junnutoimintaan pääset kun olet 8 vuotta täyttänyt. Osallistuminen on maksutonta ja asemalta löydät meidät harjoittelemasta maanantaisin klo 18:00 – 19:00.
Lisätietoja saat oheista kuvaa näpäyttämällä. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät yläreunan valikosta.

Hälytysosasto

Hälytysosasto on kylän auttaja. Tietenkin suoritamme Hälytyskeskuksen meille antamat tehtävät, harjoittelemme tehtäviä varten sekä järjestämme valistustilaisuuksia ja osallistumme valtakunnallisiin kampanjoihin. Välissä rentoudumme saunomalla tai muutoin hauskaa pitämällä.
Harjoittelemme kerran viikossa torstaisin klo 19:00 – 21:00 ja mukaan pääset ilman aiempaa kokemusta tai osaamista. Palokuntatoiminta on ilmainen harrastus lähelläsi.

Nais- ja senioriosasto

Aktiivinen ja energinen naisjaostomme senioreilla vahvistettuna on palokuntamme historian ja jatkumon konkretisoituma. Taksvärkkinsä hälytysosastossa tehneet auttavat naisia kykyjensä mukaan valtakunnan toiseksi vanhimman perinnebingon pyörittämisessä. Naisjaostoon ovat tervetulleita myös nuoremmat henkilöt, joita toiminta palokunnassa kiinnostaa. Tule tutustumaan keskiviikkoisin asemalle klo 19:00.